Hogyan találd meg a tökéletes menyasszonyi ruhát 12 lépésben! Harmadik rész

8. ALAPANYAGOK
Az árkategória meghatározása után következik a tapintás és a próba. Az esküvői ruha nem csak pár órát lesz rajtad, így nagyon fontos, hogy kellemes érzés legyen viselni. Amennyiben esküvői ruhát bérelsz mindenképp érdeklődj, hogy az alakítás után a többlet anyagot hová rejtik majd, nem fog-e zavarni Téged, illetve szépen el tudják-e dolgozni a jól látható részeket. Profi szalonokban ezt gyönyörűen megoldják, illetve ha saját kollekcióról van szó, akkor egy-egy plusz csipkével például olyan hatást érnek el, mintha mindig is a Te méreted lett volna a ruha.
Az alapanyagok listája is rendkívül hosszú, csipkék, muszlinok, organzák, szaténok és selymek, taftok és santungok, brokátok stb. Varratás esetén az elképzelt fazon alapján a tervező tud anyagot ajánlani.

Az alapanyagok kiválasztása után jöhetnek a díszek. Csipkék, gyöngyök, fodrok, betétek, rátétek, berakások, kis virágok. A 3D virágok manapság például nagyon divatosak, de érdemes figyelembe venni, hogy optikailag szélesítenek, így nem biztos, hogy a saját ruhádon annyira szeretnéd, mint egy internetről lementett fotón. Nálam a ruhatervezés egyik állomása, hogy a csipkéket vagy egyéb díszítéseket még azelőtt látja és módosíthatja a Menyasszony mielőtt véglegesen rögzíteném a ruhára.

10. ÉVSZAKOK

Nyári vagy téli esküvőd lesz? Zárt helyiségben vagy szabad téren tartjátok a ceremóniát? És utána a bulit? Ezek a kérdések főleg az alapanyag eldöntéséhez szükségesek, hiszen nem mindegy, milyen vastagságú lesz a ruhád. A boleró kérdése is itt jön képbe, hiszen templomi esküvő estén is ajánlom a levehető felsőrészt, de szabadtéri ceremónia vagy szabadtéri esküvő estén is jó barátod lesz, arról nem is beszélve, hogy hihetetlenül látványos tud lenni, amikor egy kicsit megújul a ruhád a nap folyamán. Az én kollekciómban is található olyan ruha, ami a felsőrésze nélkül egy egész más látványt ad.

11. MENYASSZONYI RUHA TISZTÍTHATÓSÁGA
A tisztíthatóság nem elhanyagolható szempont. Ha például a menyasszonyi ruha tiszta selyem, akkor a természetes színezőanyagok, mint a virágszirom vagy a fű olyan foltot hagyhatnak, amit utána nem lehet kitisztítani. Szabadtéri esküvő esetén, ha már előre tudod, hogy sokat fogod húzni a ruhát a füves részeken, akkor érdemes például olyan alapanyagot választani, amit könnyebb tisztítani. Ez bérelt ruha esetén különösen fontos, de saját ruhánál is jó érzés, ha szép állapotban tudod megőrizni ezt a csodás emléket. Itt mindenképp érdemes egy tapasztalt szakember véleményére hagyatkozni, aki évek óta dolgozik saját ruhákkal, már jól ismeri az alapanyagokat és tulajdonságaikat.

12. A MENYECSKE RUHA KÉRDÉSE
Korábban már utaltam erre a pontra, amikor a szűk fazonokról beszéltem. A menyecske ruha ma már inkább egy második ruhát jelent, amit éjfél körül átvesz a Menyasszony és felhőtlenül tud táncolni hajnalig. A szín és a hossz gyakorlatilag bármilyen lehet és amennyiben az esküvői ruha visszafogott megjelenésű volt, a menyecske ruha lehet csillogósabb és színesebb. Számtalan fazonban készítek menyecskéket az egyik kedvenc például itt látható mellettem, ő már kék színben is elérhető.
Remélem hasznosnak találtátok ezt a 12 pontot és segít közelebb kerülni az tökéletes ruha megtalálásához. A végére tartogattam még egy-két műhelytitkot, ami érdekes lehet számotokra. Ruháimra a csipkét kézzel, pamut szállal várom fel. Nem használok nylon szálat, ami sok esetben bőr irritációt okozhat.

Jelentkezz be most, egy fantasztikus esküvői ruhapróbára szalonomba. Akár menycskeruháról vagy kiegészítőkről legyen szó
BEJELENTKEZÉS itt!
Engedd, hogy részesei lehessünk álmaid ruhájának kiválasztásában!